Monday, January 3, 2011

sepetang di alor setar




31 disember 2010 , jumaat .
afiz texted me at the morning and asked me "pergi alorsetar lepas solat jumaat okay?" i asked my abang and he said okay jugak . oh mangg . ann cannot go because she has to help her abang , iffah cannot go because she still in sorrow , ayu cannot go too because her dad will not allowing her . I asked my adik and she said she has no money . so , i'm the only girl . with 3 boys .

hafiz drove the car , picked faishal at his home and yes , faishal talked too much . I think he has no embarassing attitude in him . goshh ! and he is so funny . spontan funny okay and always burst my laugh . seriusly , he is funny !

masa first sampai alorsetar , hafiz da tade arah tuju . huh . aku suruh dia belok kiri untuk pegy star parade and get my McD meal . muahaha . masa belok tuh pun , dia still tatau jalan nak pegy pacific tuh -.- aku and abang bagi direction , then jumpa la star parade yg besar gedagak tuh . tapi , banyak betol orang so abang ku ajak makan McD kat city plaza jea la . and faishal cannot wait for his McFlurry . sangat kebudak-budakkan . bhaha ;D

hafiz then parked kereta dia kat tingkat atas city plaza yg tade roof tuh . punya la naik pusing2 . seronok dia cakap ! HAHA . then , kitorang pun jalan la pegy McD . eat , eat , eat . talk , talk , talk . HABIS ! so , whats next ? aku cakap kat abang aku nak cari jam . tapi tak jumpa pun yg macam sama dgn aimi tuh . then , abang aku bw mereka berdua pergi tempat komputer entah apa entah . haa. .then jalan jalan . faishal tanya aku tanak beli barang sekolah ka ? okayy. .lawak la sangat !

masa nak balik tu , faishal tanya , apa motif ang nak mai alorsetar neh ? hafiz ckp , cuma nak makan McD . hah ? nak mkn McD jea ? if camtu , baik bawa aku pegy beli beg ! huh . hafiz cakap , tesco okay tak ? faishal punya la demand tanak pegy kat tesco . tp hafiz cakap , alaaa. .beli jea la kat outlet body glove kat situ . haaa. .then dia pun agree .

tapi the funniest peristiwa , kitorang sesat ! aww , agak memalukan sesat kat alor setar . punya la kitorang pusing pizza hut tuh 3x ! nahh. .kitorang memang nak jalan2 kat alorsetar neh pun . *hah(gaya gedik faishal) masa tgh cari jalan keluar alorsetar , terjumpa la pak-pak misai sekalian tengah buat road block . huhh , nasib baik tak tahan . terlupa pulak nak tanya pak misai tuh kat mana jalan keluar AS . HAHA . then , kitorang pusing2 lagik sampai afiz tension dan menspeedkan dia punya kereta , ikut gerak hati dia akhirnya dapat jugak kami keluar dari kepompong AS tuh *pheee , penat .

then , kitorang pegy tesco pulak . masa kat tesco , lepas beli beg , faishal belanja kitorang makan big apple punya donat . haha . awesome tau ! then , balik. .hantar faishal balik rumah dia dulu , sempat lagi aku tempah bihun sup kat dia . HAHA . then , ambik kawan abang aku kat stesen bas and balik la rumah .

sangat best ! bila but more best if ada kawan2 aku .

kindly leave me a comment. thank you.

2 comments:

ayu.amin said...

macam best sajaaa ..
rasa rugi xpegi kan .. huhu

AMYCYRUS said...

HAHA. Memang best pun. Takpe, next time maybe.

THE MASTER

My photo
Helo peeps. I'm Amy. I'm so glad because you're willing to lay here just wanna read my silly writing. It gives me a big meaning, k? Jyeah, and I'm not a rigid blogger so I just write when I feel I have to write. People say life is so suck. Uhh, helo? Is that so? I don't think so because I think life is fair and squre. We survive the life at up and down. I'm just at this type. I just looking forward to enjoy the life. K? By the way, thanks to readers who always wanna know the story of my life. To the haters, nothing can I say because nobody perfect, aite? May GOD bless you when you spent your time here and bless me when another person be you follower ♥ Have a nice day ever. Kbye.

MY BELOVED STUDENTS